×
Home Nieuws Livescore

Jordan Pickford verantwoordelijk voor ondergang carrière Virgil van Dijk

Jordan Pickford verantwoordelijk voor ondergang carrière Virgil van Dijk
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 13 september 2023 11:08 uur

In een opmerkelijke onthulling wijst Henk Spaan één persoon aan als de schuldige voor de neergang van Virgil van Dijk's carrière: Jordan Pickford. De doelman van Everton voerde drie jaar geleden een verwoestende tackle uit op de verdediger, waardoor hij maandenlang buiten spel stond met een knieblessure.

Terugkijkend op deze gebeurtenis in zijn column in Het Parool, herinnert Spaan ons aan het moment waarop Van Dijk aan de zijlijn werd gepasseerd door een tegenstander die hij voorheen zonder enige moeite van de bal zou hebben beroofd. "Het is drie jaar geleden dat Jordan Pickford een aanslag pleegde op de knie van Virgil van Dijk", aldus Spaan. "Het staat buiten kijf dat Pickford, die destijds niet eens een kaart ontving voor zijn actie, verantwoordelijk is voor de ondergang van Virgil's loopbaan."

Hoewel Spaan van mening is dat Van Dijk niet alleen verantwoordelijk is voor zijn prestaties, vindt hij toch dat het tijd is voor een nieuwe aanvoerder bij het Nederlands elftal. "Ik heb het spel van Van Dijk op X niet met mededogen becommentarieerd. Ik blijf erbij dat hij niet langer de juiste persoon is om het Nederlands elftal te leiden." Door de zware tackle van Pickford kon Van Dijk ook niet deelnemen aan het EK in 2021.

Met deze schokkende onthulling werpt Spaan een nieuw licht op de carrière van Van Dijk en de impact van Pickford's actie. Het is duidelijk dat deze gebeurtenis een blijvende invloed heeft gehad op de loopbaan van de verdediger, en Spaan's oproep voor een nieuwe captain bij Oranje zal ongetwijfeld voor de nodige discussie zorgen.