×
Home Nieuws Livescore

Van Basten kritisch op zaakwaarnemer Van de Beek

Van Basten kritisch op zaakwaarnemer Van de Beek
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 3 september 2024 12:24 uur

Voormalig topvoetballer Marco van Basten heeft zijn zorgen geuit over de situatie van Donny van de Beek bij zijn nieuwe club Girona. Van Basten hoopt dat de talentvolle middenvelder snel weer zijn oude vorm kan hervinden in Spanje. Tijdens een uitzending van het programma Rondo op Ziggo Sport uitte Van Basten kritiek op de rol van de zaakwaarnemer van Van de Beek in deze overgang.

Van de Beek, die eerder furore maakte bij Ajax, maakte afgelopen zomer de overstap naar Girona in de hoop op meer speeltijd en ontwikkelingskansen. Echter, tot nu toe lijkt de aanpassing moeizamer te verlopen dan gehoopt. Van Basten, die zelf een succesvolle carrière als speler kende, benadrukte tijdens de uitzending het belang van een goede begeleiding en ondersteuning voor jonge spelers in zo'n overgangsperiode.

De kritiek van Van Basten richt zich met name op de zaakwaarnemer van Van de Beek, wiens rol volgens de voormalige voetballer cruciaal is in het begeleiden van een speler naar succes. Van Basten roept dan ook op tot meer transparantie en professionaliteit van zaakwaarnemers om ervoor te zorgen dat talentvolle spelers als Van de Beek optimaal kunnen presteren en groeien in hun carrière.