×
Home Nieuws Livescore

Koeman tikt verslaggever op vingers tijdens persconferentie.

Koeman tikt verslaggever op vingers tijdens persconferentie.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 3 september 2024 12:16 uur

Ronald Koeman heeft dinsdagochtend tijdens een persconferentie in Zeist krachtig gereageerd op een vraag van Valentijn Driessen van De Telegraaf over Memphis Depay. De bondscoach was duidelijk niet te spreken over de toon van de vraag van de verslaggever en benadrukte het belang van respect in de manier waarop vragen gesteld worden. "Een béétje respect in je vraagstelling..." beet Koeman van zich af, waarmee hij zijn ongenoegen over de benadering van Driessen liet blijken.

De vraag van Driessen leek Koeman te raken, aangezien hij normaal gesproken rustig en beheerst overkomt tijdens persmomenten. De reactie van de bondscoach toonde echter aan dat hij bepaalde grenzen stelt als het gaat om de manier waarop hij benaderd wordt in de media. Koeman staat bekend om zijn directe en eerlijke communicatiestijl, maar verwacht tegelijkertijd ook een zekere mate van respect en professionaliteit van journalisten.

Memphis Depay, de speler waar de vraag van Driessen vermoedelijk over ging, is een belangrijke schakel in het Nederlands elftal en speelt onder leiding van Koeman een cruciale rol. Het is dan ook begrijpelijk dat de bondscoach gevoelig reageert op vragen die mogelijk zijn spelers of zijn beleid in twijfel trekken. Koeman benadrukte met zijn reactie het belang van een respectvolle en constructieve dialoog tussen de media en de sportwereld, waarbij kritische vragen zeker gesteld mogen worden, maar wel op een respectvolle manier.