×
Home Nieuws Livescore

Koeman teleurgesteld: Bergwijn niet in Oranje door transfer

Koeman teleurgesteld: Bergwijn niet in Oranje door transfer
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 3 september 2024 11:08 uur

Steven Bergwijn zal voorlopig niet te zien zijn in het Nederlands elftal, zo heeft bondscoach Ronald Koeman laten weten. De aanvaller heeft besloten om op 26-jarige leeftijd naar Saudi-Arabië te verhuizen, een keuze die niet in goede aarde is gevallen bij Koeman. De bondscoach is duidelijk teleurgesteld over Bergwijn's beslissing en heeft laten weten dat dit gevolgen zal hebben voor zijn selectiebeleid.

Koeman benadrukt het belang van spelers die op het hoogste niveau actief zijn en zich blijven ontwikkelen. Door naar Saudi-Arabië te vertrekken, lijkt Bergwijn volgens de bondscoach een stap terug te zetten in zijn carrière. Koeman hecht veel waarde aan spelers die spelen in competities van hoog niveau en die week in week uit op topniveau presteren.

De keuze van Bergwijn om naar Saudi-Arabië te gaan, kan dus grote gevolgen hebben voor zijn interlandcarrière. Koeman staat erom bekend dat hij spelers selecteert op basis van hun prestaties en de competitie waarin zij actief zijn. Het is dan ook de vraag of Bergwijn in de toekomst nog kan rekenen op een oproep voor Oranje, gezien de kritiek van de bondscoach op zijn recente transferbeslissing.