×
Home Nieuws Livescore

Van Basten: Ten Hag's aankopen blijven Man United plagen

Van Basten: Ten Hag's aankopen blijven Man United plagen
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 3 september 2024 10:24 uur

Voormalig topvoetballer Marco van Basten heeft kritiek geuit op het aankoopbeleid van trainer Erik ten Hag bij Manchester United. In een recente uitzending van het programma Rondo benadrukte Van Basten dat de 'oude bekenden' die Ten Hag heeft aangetrokken voor problemen zorgen bij de club, ondanks de aanwezigheid van een technisch directeur. De Nederlander, die zelf een succesvolle carrière als speler en coach heeft gehad, is van mening dat de selectie van The Red Devils niet optimaal is samengesteld onder leiding van Ten Hag.

Van Basten, die bekend staat om zijn scherpe analyses, wijst erop dat het cruciaal is voor een topclub als Manchester United om de juiste spelers aan te trekken om succesvol te zijn. Hij benadrukt dat het aankoopbeleid een essentieel onderdeel is van het bouwen van een winnend team en dat het niet alleen draait om het halen van 'oude bekenden' van de trainer. Volgens de voormalige spits is er behoefte aan een breder perspectief en een frisse blik bij het samenstellen van de selectie.

De opmerkingen van Van Basten hebben voor de nodige opschudding gezorgd binnen de voetbalwereld. Met zijn jarenlange ervaring en expertise wordt zijn mening serieus genomen door fans, spelers en beleidsmakers. Het is duidelijk dat de discussie over het aankoopbeleid van Manchester United nog lang niet is uitgewoed en dat er wellicht veranderingen nodig zijn om de club weer op het juiste spoor te krijgen. Het is aan Ten Hag en de clubleiding om te bepalen hoe zij hiermee omgaan en of zij de kritiek van Van Basten ter harte zullen nemen.