×
Home Nieuws Livescore

Frank de Boer gefrustreerd door komst Carlos Forbs

Frank de Boer gefrustreerd door komst Carlos Forbs
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 3 september 2024 09:32 uur

Voormalig Ajax-trainer Frank de Boer blikt nog altijd met gemengde gevoelens terug op de transfer van Carlos Forbs naar de Amsterdamse club. De Portugese linksbuiten, die destijds werd aangetrokken, zorgde volgens De Boer voor de nodige frustratie. De Boer, die bekend staat om zijn filosofie van jeugdontwikkeling en het creƫren van een herkenbare speelstijl, vond dat de komst van Forbs niet in lijn was met de kernwaarden van Ajax.

De transfer van de Portugese speler naar de Nederlandse topclub leidde tot discussie binnen de technische staf en het bestuur. De Boer, die graag vasthield aan de eigen jeugd en spelers met een Ajax-DNA, zag in Forbs een speler die niet direct paste in het gewenste plaatje. Ondanks de kwaliteiten van de linksbuiten, bleef De Boer kritisch over de keuze om hem naar Ajax te halen.

De Boer benadrukt dat het belangrijk is om als club vast te houden aan een duidelijke visie en filosofie. Voor hem stond de ontwikkeling van eigen talenten altijd centraal en daarom was de komst van Forbs een punt van discussie. Hoewel de samenwerking uiteindelijk tot stand kwam, blijft het een beslissing waar De Boer met gemengde gevoelens op terugkijkt.