×
Home Nieuws Livescore

Ajax haalt Belgisch talent Butera binnen voor miljoenenbedrag

Ajax haalt Belgisch talent Butera binnen voor miljoenenbedrag
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 13 september 2023 08:48 uur

In de schaduw van een tumultueuze Deadline Day heeft Ajax een opmerkelijke aanwinst binnengehaald in de persoon van Ethan Butera, een veelbelovend talent uit België. De zeventienjarige verdediger sluit zich aan bij de beloften van de club, maar er is veel vertrouwen in zijn potentieel.

Butera maakte op het laatste moment de overstap van Anderlecht en heeft een contract getekend tot medio 2026. "Ik ken hem als een van de grootste talenten in het Belgische voetbal, zeker op zijn positie en in zijn leeftijdscategorie", aldus de Belgische commentator Jeroen Roppe in een interview met Ajax Showtime. Hij beschrijft de linkspoot als een 'elegante, gracieuze en solide centrale verdediger'. "Hij heeft echt een grote indruk op mij gemaakt."

Ook verslaggever Sven van Londersele van Het Laatste Nieuws is enthousiast. "Hij stond op het punt om door te breken in het eerste elftal van Anderlecht en had binnen twee jaar een vaste waarde kunnen zijn." Butera was tijdens de winterstop niet voor niets mee op trainingskamp met het A-team. Helaas raakte hij daar zwaar geblesseerd. "Als hij niet geblesseerd was geraakt, had hij waarschijnlijk tijdens de voorbereiding van dit seizoen een kans gekregen."

Van Londersele is duidelijk over de kwaliteiten van de verdediger. "Butera heeft in het verleden ook vaak op het middenveld gespeeld en is later naar achteren geschoven. Daardoor is hij technisch zeer vaardig en kan hij ook aanvallend een bijdrage leveren. Hij is ook behoorlijk snel en wendbaar. Dit zijn zijn grootste troeven en Ajax zal hier zeker van willen profiteren."

Naar verluidt heeft Ajax ongeveer anderhalf miljoen euro betaald voor Butera. Anderlecht ging akkoord omdat de verdediger zijn contract niet wilde verlengen.