×
Home Nieuws Livescore

PSV financieel succesvol ondanks hoge kosten nieuwe spelers

PSV financieel succesvol ondanks hoge kosten nieuwe spelers
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 13 september 2023 00:08 uur

PSV, de huidige nummer twee van de Eredivisie, heeft de afgelopen jaren flink wat geld verdiend met de verkoop van spelers en dat is nu goed te merken aan hun financiële situatie. Dankzij deze financiële meevallers heeft de club deze zomer een aantal grote namen weten binnen te halen. Maar zoals altijd brengen deze (huur)aanwinsten ook grote kosten met zich mee, zo meldt het Eindhovens Dagblad in een gedetailleerde financiële analyse.

De komst van Malik Tillman, Sergino Dest, Armel Bella-Kotchap en eerder al Patrick van Aanholt heeft PSV een klein fortuin gekost, aldus het ED. Daarnaast drukken de salarissen van Hirving Lozano, Jerdy Schouten, Ricardo Pepi en Noa Lang behoorlijk op de begroting van de club. Het is duidelijk dat PSV momenteel op financieel gebied wat strakker aan het roer moet staan, maar het is ook duidelijk dat de komst van Lozano mede mogelijk werd gemaakt door de miljoenengaranties van de Champions League. Het behalen van de groepsfase van dit prestigieuze toernooi heeft PSV een financiële injectie van minstens 15 miljoen euro opgeleverd, met mogelijk nog meer in het verschiet.

De komende periode belooft erg druk te worden voor het team van trainer Peter Bosz. Allereerst staat er een thuiswedstrijd tegen NEC op het programma, gevolgd door een uitwedstrijd tegen Arsenal op woensdag. Slechts drie dagen later komt Almere City alweer naar Eindhoven. Alsof dat nog niet genoeg is, staan er in de daaropvolgende zeven dagen ook nog wedstrijden gepland tegen Go Ahead Eagles en FC Volendam. Het belooft dus een uitdagende en intensieve periode te worden voor PSV.