×
Home Nieuws Livescore

Kenneth Perez kritisch op VAR na FC Utrecht - FC Twente

Kenneth Perez kritisch op VAR na FC Utrecht - FC Twente
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 2 september 2024 10:56 uur

Voormalig profvoetballer Kenneth Perez heeft felle kritiek geuit op de VAR na het duel tussen FC Utrecht en FC Twente. De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor FC Utrecht, maar de beslissingen van de videoscheidsrechter zorgden voor de nodige ophef. Perez was met name verbolgen over een incident waarbij een doelpunt van Can Bozdogan aanvankelijk werd afgekeurd, maar na tussenkomst van de VAR alsnog werd toegekend.

Perez, die tegenwoordig als analist werkzaam is, liet weten dat hij het optreden van de VAR tijdens de wedstrijd als zeer teleurstellend heeft ervaren. Volgens hem zorgt de videoscheidsrechter voor veel onduidelijkheid en willekeur in het voetbal. De beslissing om het doelpunt van Bozdogan alsnog goed te keuren, terwijl het in eerste instantie was afgekeurd, zorgde voor veel commotie op en rond het veld.

De discussie over de VAR laait de laatste tijd steeds vaker op in het Nederlandse voetbal. Met name de inconsistentie in beslissingen en de vertragingen die het systeem met zich meebrengt, zorgen voor veel ergernis bij spelers, trainers en supporters. Perez is van mening dat er snel verbeteringen moeten worden doorgevoerd om de geloofwaardigheid van het arbitrage-systeem te waarborgen en de emoties op het veld in toom te houden.