Engeland overklast Schotland. Duitsland verslaat Frankrijk.

Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2023 23:08 uur
Laatst geüpdatet: woensdag 13 september 2023 00:47 uur

Een onherkenbaar Engeland heeft dinsdagavond een overwinning behaald op Schotland in een vriendschappelijk duel op Hampden Park. De wedstrijd eindigde in een 1-3 overwinning voor de Engelsen, die indruk maakten met hun spel. Jude Bellingham was de uitblinker van het Engelse team. Ook Duitsland had reden tot vreugde, nadat ze vice-wereldkampioen Frankrijk met 2-1 versloegen zonder hun ontslagen bondscoach Hansi Flick.

Schotland werd vooraf beschouwd als een geduchte tegenstander voor Engeland, gezien hun foutloze prestaties in de EK-kwalificatie. Echter, vanaf het begin van de wedstrijd bleek Engeland een maatje te groot te zijn. Het tempo lag hoog en na 32 minuten spelen opende Phil Foden de score op aangeven van zijn teamgenoot Kyle Walker. Enkele minuten later maakte Bellingham, die dit seizoen zowel bij Real Madrid als bij het nationale team schittert, de 0-2.

In de tweede helft kwam Schotland nog even terug in de wedstrijd, mede dankzij een knullig eigen doelpunt van invaller Harry Maguire. Maar de spanning werd al snel weer tenietgedaan toen Harry Kane in de 81e minuut de 1-3 eindstand op het scorebord zette.

Het Duitse nationale elftal verkeert momenteel in zwaar weer na het ontslag van Hansi Flick, die werd weggestuurd na een reeks nederlagen. Er moet nu gezocht worden naar een nieuwe bondscoach. Onder interim-bondscoach Rudi Völler kon er eindelijk weer een feestje gevierd worden tegen Frankrijk. Thomas Müller opende al na vier minuten de score.

In de slotfase werd het zelfs 2-0 door een indrukwekkende actie van Leroy Sané. Hoewel Antoine Griezmann nog een strafschop benutte, was de eerste overwinning van Duitsland in het post-Flick-tijdperk een feit. De komende dagen zal duidelijk worden wie de nieuwe bondscoach wordt. Bastian Schweinsteiger en Philipp Lahm hebben laten weten dat zij Louis van Gaal de beste keuze vinden.