×
Home Nieuws Livescore

Jordan Henderson aanvoerder Ajax, niet Steven Bergwijn - Farioli bevestigt.

Jordan Henderson aanvoerder Ajax, niet Steven Bergwijn - Farioli bevestigt.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 30 augustus 2024 00:24 uur

In een verrassende wending is het niet Steven Bergwijn, maar Jordan Henderson die dit seizoen de aanvoerder van Ajax zal zijn. Dit nieuws werd bevestigd door Francesco Farioli na de overwinning van Ajax op Jagiellonia Bialystok met 3-0. Tijdens dit duel verschenen beide spelers voor het eerst dit seizoen samen aan de aftrap, waarbij Henderson de aanvoerdersband droeg.

De keuze voor Henderson als aanvoerder heeft voor de nodige opschudding gezorgd binnen de club en onder de fans. Met zijn ervaring en leiderschapskwaliteiten lijkt de Engelse middenvelder echter een logische keuze te zijn voor deze rol. Bergwijn, die eerder werd getipt als mogelijke aanvoerder, zal nu een andere rol binnen het team moeten vervullen.

Het is duidelijk dat trainer Francesco Farioli vertrouwen heeft in Henderson als leider van het team. De komende wedstrijden zullen uitwijzen hoe Henderson zijn nieuwe rol zal vervullen en hoe het team zal reageren op deze verandering in aanvoerderschap. De fans van Ajax zullen ongetwijfeld gespannen uitkijken naar de prestaties van Henderson als captain van de ploeg.