×
Home Nieuws Livescore

Lahm juicht Van Gaal als Duitse bondscoach toe

Lahm juicht Van Gaal als Duitse bondscoach toe
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2023 18:16 uur

Voormalig Duits topverdediger, Phillip Lahm, heeft zijn steun uitgesproken voor de mogelijke benoeming van Louis van Gaal als nieuwe bondscoach van Duitsland. Na het ontslag van Hansi Flick, die werd weggestuurd na een reeks teleurstellende resultaten, gonst de naam van Van Gaal rond in Duitsland. De 72-jarige voormalige bondscoach van Nederland is door BILD al meerdere malen genoemd als mogelijke kandidaat.

Lahm is van mening dat de keuze voor Van Gaal een uitstekende beslissing zou zijn voor Duitsland. "Als coach staat Louis van Gaal bekend om zijn discipline, orde en structuur in de manier waarop zijn teams spelen. Hij weet dit altijd op een zeer duidelijke manier over te brengen. Bij Bayern München was hij de juiste persoon die de club op het juiste moment vorm gaf met zijn spelideeën", aldus de voormalige vleugelverdediger tegenover BILD.

Lahm, die succesvol samenwerkte met Van Gaal bij Bayern, verwacht dat zijn voormalige mentor veel kan toevoegen aan het dolende Duitse nationale team. "Hij is een sterke persoonlijkheid met veel ervaring, zowel als club- als bondscoach in het internationale topvoetbal." Op dit moment lijkt het echter waarschijnlijker dat de Duitse bond uiteindelijk zal kiezen voor Julian Nagelsmann als nieuwe bondscoach. Hij wordt naar verluidt gezien als de topkandidaat.