×
Home Nieuws Livescore

Wesley Sneijder kritisch over strijd tussen spitsen bij Ajax

Wesley Sneijder kritisch over strijd tussen spitsen bij Ajax
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 29 augustus 2024 20:40 uur

Voormalig Nederlands international Wesley Sneijder heeft zijn twijfels geuit over de strategie van Ajax-trainer Francesco Farioli om drie spitsen te laten strijden om een plek in de basiself. Farioli heeft aangegeven dat hij graag ziet dat Wout Weghorst, Brian Brobbey en Chuba Akpom de concurrentie met elkaar aangaan voor een plek in het team. Echter, Sneijder, die de recordinternational van Oranje is, is het niet eens met deze aanpak. Tijdens een interview met Ziggo Sport heeft Sneijder laten weten dat hij niet gelooft dat het loont om drie spitsen te laten vechten om één positie.

De voormalige middenvelder van onder andere Ajax en Real Madrid benadrukte het belang van stabiliteit en vertrouwen in het team. Sneijder gelooft dat het cruciaal is voor een speler om te weten dat hij een vaste plek heeft in het elftal, om zo zijn beste prestaties te kunnen leveren. Hij is van mening dat het constant wisselen van spitsen niet bevorderlijk is voor de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van de spelers.

Sneijder, die bekend staat om zijn scherpe inzicht in het voetbal, pleit voor een duidelijke hiërarchie binnen het team, waarbij spelers weten waar ze aan toe zijn en wat er van hen verwacht wordt. Hij benadrukt dat een goede balans tussen competitie en stabiliteit essentieel is voor het succes van een team. Het is duidelijk dat Sneijder vanuit zijn ervaring en expertise een kritische blik werpt op de huidige aanpak van Ajax en hoopt dat Farioli en zijn staf zijn advies ter harte zullen nemen.