×
Home Nieuws Livescore

Japanner Ayase Ueda langdurig uitgeschakeld voor Feyenoord na interlandblessure

Japanner Ayase Ueda langdurig uitgeschakeld voor Feyenoord na interlandblessure
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2023 17:08 uur

In een ongelukkige wending van het lot zal Ayase Ueda, de Japanse sensatie van Feyenoord, de komende weken niet in staat zijn om het veld te betreden. De Rotterdammers hebben onthuld dat de spits een spierblessure heeft opgelopen tijdens zijn interlandwedstrijd tegen Duitsland. Het exacte aantal weken dat hij buiten spel zal staan, blijft vooralsnog een mysterie en zal afhangen van zijn revalidatieproces.

Het was tijdens de triomfantelijke wedstrijd van Japan tegen Duitsland (4-1) dat Ueda helaas geblesseerd raakte. Hij was verantwoordelijk voor een van de vier doelpunten in het duel met de dolende Duitsers. Nu bevindt hij zich weer in Nederland en werkt hij bij Feyenoord aan zijn herstel van de spierblessure. Het is dus afwachten hoe snel hij weer inzetbaar zal zijn voor de Rotterdammers.

De afwezigheid van Ueda is vooral een zware tegenvaller voor Feyenoord in de aanloop naar de Champions League. De eerste spits, Santiago Gimenez, is geschorst voor de eerste twee Europese wedstrijden van Feyenoord en kan dus ook niet in actie komen. Op dinsdag 19 september staat de eerste groepswedstrijd van het miljardenbal tegen Celtic op het programma, en ook Ueda zal dan niet kunnen spelen. Trainer Arne Slot zal dus een creatieve oplossing moeten bedenken voor de spitspositie.

Het is duidelijk dat Feyenoord een uitdagende periode tegemoet gaat zonder de aanwezigheid van Ueda. Het is te hopen dat zijn revalidatie voorspoedig verloopt, zodat hij snel weer schittert op het veld en zijn team kan ondersteunen in hun jacht op succes.