×
Home Nieuws Livescore

Chelsea verhuurt Kepa en Petrovic, behoudt zeven keepers.

Chelsea verhuurt Kepa en Petrovic, behoudt zeven keepers.
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 29 augustus 2024 14:16 uur

Chelsea heeft besloten om afscheid te nemen van doelman Kepa Arrizabalaga en middenvelder Djordje Petrovic. De twee spelers zullen worden uitgeleend aan respectievelijk Bournemouth en Strasbourg, maar blijven nog steeds verbonden aan de Londense club. Deze beslissing betekent dat Chelsea maar liefst zeven doelmannen op de loonlijst heeft staan, wat een opvallend aantal is voor een voetbalclub van dat kaliber.

Kepa Arrizabalaga, die in 2018 voor een recordbedrag werd aangetrokken, heeft de afgelopen tijd moeite gehad om zijn topvorm te vinden. Door hem tijdelijk elders onder te brengen, hoopt Chelsea dat hij elders ervaring op kan doen en zijn zelfvertrouwen kan herwinnen. Djordje Petrovic, een jonge talentvolle middenvelder, krijgt de kans om elders speelminuten te maken en zich verder te ontwikkelen.

Met deze verhuurconstructies laat Chelsea zien dat het de ontwikkeling van zijn spelers serieus neemt en hen de kans wil geven om elders ervaring op te doen. De club houdt echter wel de controle over beide spelers en zal hun ontwikkeling nauwlettend in de gaten houden. Het is een strategische zet van Chelsea om zo het maximale uit de talenten in hun selectie te halen en hen de kans te geven om zich te bewijzen op het hoogste niveau.