×
Home Nieuws Livescore

Frenkie de Jong mogelijk langer uitgeschakeld door enkeloperatie.

Frenkie de Jong mogelijk langer uitgeschakeld door enkeloperatie.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 29 augustus 2024 09:32 uur

Het lijkt erop dat Frenkie de Jong langer uit de roulatie zal zijn dan aanvankelijk gedacht. Volgens het Catalaanse radiostation RAC1 bestaat de mogelijkheid dat de 27-jarige middenvelder een operatie aan zijn enkel moet ondergaan. Dit nieuws komt als een tegenvaller voor zowel de speler zelf als voor zijn club, FC Barcelona. De Jong, die bekend staat om zijn technische vaardigheden en strategisch inzicht op het veld, zal naar verwachting een aanzienlijke periode van revalidatie moeten ondergaan als de operatie daadwerkelijk plaatsvindt.

De afwezigheid van De Jong zal een flinke aderlating zijn voor Barcelona, aangezien hij een belangrijke schakel is in het team van trainer Ronald Koeman. Zijn vermogen om het spel te verdelen en zijn defensieve bijdrage maken hem een onmisbare speler in het middenveld van de Catalaanse club. Het is nog onduidelijk hoe lang De Jong precies aan de kant zal staan en hoe dit zijn verdere seizoen zal beïnvloeden.

De Jong zelf zal ongetwijfeld teleurgesteld zijn over de mogelijke operatie en de daaropvolgende revalidatieperiode. Als een van de sterkhouders van zowel Barcelona als het Nederlands elftal, zal hij er alles aan willen doen om zo snel mogelijk weer fit op het veld te staan. De komende dagen zullen meer duidelijkheid moeten brengen over de ernst van de blessure en de stappen die genomen moeten worden om De Jong weer in topvorm te krijgen.