×
Home Nieuws Livescore

Bert van Marwijk trots op kleinzoon Ruben van Bommel: van PSV naar AZ, steeds beter!

Bert van Marwijk trots op kleinzoon Ruben van Bommel: van PSV naar AZ, steeds beter!
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2023 16:16 uur

Bert van Marwijk, de voormalige coach van verschillende voetbalteams zoals Feyenoord en het Nederlands elftal, is enorm trots op de vooruitgang die zijn kleinzoon Ruben van Bommel boekt. Hij is nauw betrokken bij de carrière van de aanvaller van AZ en heeft hem zien groeien van een speler bij PSV tot een steeds betere voetballer.

Van Marwijk deelt zijn herinneringen aan de eerste voetbalstappen van Van Bommel bij PSV. "Hij was destijds nog erg jong", vertelt Van Marwijk aan 1Limburg. "Op negenjarige leeftijd moest hij al dagelijks met de trein van Meerssen naar Eindhoven reizen. Hij vertrok vroeg en kwam laat thuis. Toen hebben we besloten dat het wellicht beter was dat hij op een ander niveau ging spelen. Bij PSV was hij altijd al een van de grootste talenten, dus bij MVV kon hij moeiteloos meekomen."

Volgens Van Marwijk heeft de jonge Van Bommel nog veel potentieel. "Als hij in alles nog iets beter wordt, en ik denk dat dat mogelijk is, dan zit er nog veel groei in hem. Hij bevindt zich momenteel in een fase waarin hij zijn branie moet terugvinden. Dat had hij ook bij MVV, waar hij veel eigen initiatief nam en soms meer aan zichzelf dacht. Hij moet meer acties maken, want hij is ook erg effectief. Bij elke actie denkt hij alleen maar aan hoe hij zo snel mogelijk bij het doel kan komen."