×
Home Nieuws Livescore

Ajax klaar voor Europa League play-offs return duel

Ajax klaar voor Europa League play-offs return duel
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 29 augustus 2024 07:48 uur

Ajax staat donderdagavond voor een cruciale wedstrijd in de Europa League play-offs tegen Jagiellonia Bialystok. Na een overtuigende 1-4 overwinning in de eerste ontmoeting lijkt Ajax in een comfortabele positie te verkeren. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn voor trainer Francesco Farioli, die gedwongen wordt om minstens één wijziging door te voeren in zijn opstelling.

De Amsterdammers zullen gebrand zijn om hun voorsprong te behouden en zich te kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League. Met spelers als Dusan Tadic en Antony in topvorm lijkt Ajax over voldoende kwaliteit te beschikken om ook de return tot een goed einde te brengen. Echter, in het voetbal is niets zeker en Jagiellonia Bialystok zal ongetwijfeld alles op alles zetten om een comeback te forceren.

Farioli zal dus tactisch moeten schuiven om zijn team optimaal voor te bereiden op de confrontatie. De blessure van een belangrijke speler of een schorsing kan de Italiaanse coach dwingen om creatief te zijn in zijn keuzes. De druk zal hoog zijn, maar Ajax heeft bewezen over de mentale veerkracht te beschikken om met dit soort uitdagingen om te gaan. Het belooft een boeiende avond te worden in de Johan Cruijff ArenA, waar Ajax zijn Europese ambities verder hoopt waar te maken.