×
Home Nieuws Livescore

Ajax-spelers balen: Klassieker afgelast door politiestaking burgemeester Rotterdam.

Ajax-spelers balen: Klassieker afgelast door politiestaking burgemeester Rotterdam.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 28 augustus 2024 17:16 uur

Het beladen duel tussen Ajax en Feyenoord, beter bekend als de Klassieker, zal aankomende zondag niet plaatsvinden. De spelers van Ajax zijn teleurgesteld nu burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft besloten om het duel te verbieden. De reden voor dit verbod is een aangekondigde politiestaking die de veiligheid rondom de wedstrijd in gevaar zou kunnen brengen.

De Klassieker is altijd een van de meest intensieve en gepassioneerde wedstrijden in het Nederlandse voetbal. De rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord zorgt voor een beladen sfeer zowel op als buiten het veld. Het nieuws dat de wedstrijd niet doorgaat vanwege de politiestaking zal dan ook een grote teleurstelling zijn voor zowel de spelers als de fans van beide clubs.

De beslissing van burgemeester Aboutaleb om het duel te verbieden laat zien hoe serieus de veiligheidssituatie rondom voetbalwedstrijden genomen wordt. De autoriteiten willen geen enkel risico nemen als het gaat om de veiligheid van spelers, officials en supporters. Het is nu aan de KNVB en de betrokken clubs om te kijken naar een mogelijke nieuwe datum voor de Klassieker, zodat het duel alsnog op een later moment gespeeld kan worden.