×
Home Livescore

Fredrik Aursnes onwrikbaar bij Benfica: "Geld betekent weinig"

Fredrik Aursnes onwrikbaar bij Benfica:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2023 14:32 uur

Fredrik Aursnes, de veelzijdige Noorse voetballer, is momenteel onvervangbaar voor Benfica. Ondanks de verleidelijke geruchten over een mogelijke transfer naar de Premier League, blijft Aursnes standvastig in zijn besluit om bij de Portugese club te blijven.

Eind juni werd er in het Portugese Record gesuggereerd dat Aston Villa maar liefst 48 miljoen euro wilde neertellen voor Aursnes. De 27-jarige middenvelder heeft echter altijd volgehouden dat er nooit sprake is geweest van een vertrek bij Benfica. "Ja, ik heb de geruchten gehoord, maar er was eigenlijk niet veel aan de hand", vertelt hij aan TV2. "Nee, het was ook niet verleidelijk geweest."

Aursnes gedijt namelijk uitstekend in Lissabon. Hij werd kampioen met Benfica en bereikte de kwartfinales van de Champions League. "Geld betekent weinig voor mij, ik ben gelukkig bij Benfica. Op dit moment is er niets dat me zou doen besluiten om Benfica te verlaten." Of hij in de toekomst wellicht de stap naar een topcompetitie zal maken, durft hij niet te voorspellen. "Dat zal de toekomst uitwijzen. Op dit moment ben ik gefocust op Benfica, een fantastische club die ik voor niets zou willen inruilen."

Benfica-coach Roger Schmidt is zeer tevreden met de veelzijdigheid van de Noorse international. Aursnes heeft al op verschillende posities gespeeld dit seizoen, waaronder als middenvelder, linksback en linksbuiten. Schmidt prijst zich gelukkig met zo'n waardevolle speler in zijn team.