×
Home Nieuws Livescore

KNVB gerust over fitheid scheidsrechters ondanks conditietest zorgen

KNVB gerust over fitheid scheidsrechters ondanks conditietest zorgen
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 28 augustus 2024 09:16 uur

De KNVB heeft aangegeven dat er geen reden is tot zorgen omtrent de fitheid van de Nederlandse scheidsrechters. De voetbalbond heeft recentelijk enige uitdagingen ondervonden met betrekking tot de conditie van scheidsrechters in de Eredivisie. Dit resulteerde in het moeten aanstellen van arbiters met minder ervaring, aangezien zes scheidsrechters niet slaagden voor de conditietest.

Hoewel het aantal scheidsrechters dat niet voldeed aan de gestelde eisen zorgwekkend is, benadrukt de KNVB dat er geen structureel probleem is met de fitheid van de scheidsrechters. De voetbalbond heeft aangegeven dat zij er vertrouwen in heeft dat de betreffende scheidsrechters hun conditie op peil zullen brengen en snel weer inzetbaar zullen zijn in de Eredivisie.

De KNVB heeft aangegeven dat zij de situatie nauwlettend in de gaten houdt en maatregelen zal nemen om ervoor te zorgen dat scheidsrechters in de toekomst beter voorbereid zullen zijn op de fysieke uitdagingen van het leiden van wedstrijden op het hoogste niveau. Dit om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de arbitrage in de Eredivisie gewaarborgd blijft en dat fans en spelers kunnen blijven vertrouwen op een eerlijk en professioneel verloop van de wedstrijden.