×
Home Nieuws Livescore

Julian Nagelsmann topkandidaat voor Duitse bondscoach, Bayern geeft groen licht

Julian Nagelsmann topkandidaat voor Duitse bondscoach, Bayern geeft groen licht
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2023 12:48 uur

Nieuwe kandidaat voor Duitse bondscoachpositie

In een verrassende wending van gebeurtenissen wordt Julian Nagelsmann genoemd als een serieuze kanshebber om de nieuwe bondscoach van Duitsland te worden. Hoewel de Duitse voetbalbond DFB nog geen contact heeft opgenomen met de 36-jarige coach, zijn er bemoedigende signalen vanuit Bayern München.

Nagelsmann staat momenteel nog officieel op de loonlijst van Der Rekordmeister, maar werd in maart aan de kant geschoven. Bayern hoopte een afkoopsom te ontvangen, maar gezien de financiële situatie van de DFB lijkt het erop dat de club bereid is om de coach vrij te geven om zo van zijn salaris af te komen, aldus bronnen bij Sky Sport.

Volgens lokale bronnen zou een vriendschappelijke wedstrijd tussen Bayern en Duitsland als oplossing kunnen dienen. De opbrengsten van dit duel zouden dan naar de club gaan. Hierdoor lijkt de weg vrij voor Nagelsmann om Hansi Flick op te volgen, die ontslagen werd na een pijnlijke 1-4 nederlaag tegen Japan. Met nog negen maanden te gaan tot het EK in eigen land, heerst er grote onrust in Duitsland.

Matthias Sammer, eerder genoemd als mogelijke kandidaat, wordt momenteel niet langer overwogen, terwijl Jürgen Klopp uitgesloten wordt zolang hij werkzaam is bij Liverpool. Ook Louis van Gaal lijkt weinig hoop te hoeven koesteren, hoewel zijn naam wel genoemd is.

De voormalige bondscoach van Oranje, Van Gaal, lijkt zelf weinig vertrouwen te hebben in zijn kansen. "Ik voel me vereerd dat ik tot één van de kandidaten mag worden gerekend. Maar er is nog nooit een buitenlander gekozen voor de functie van bondscoach in Duitsland," aldus Van Gaal.