×
Home Nieuws Livescore

Klassieker Feyenoord - Ajax afgelast door politiestaking risico

Klassieker Feyenoord - Ajax afgelast door politiestaking risico
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 27 augustus 2024 17:16 uur

De langverwachte Klassieker tussen Feyenoord en Ajax zal dit weekend niet plaatsvinden, zo heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam besloten. Het duel, dat normaal gesproken een ware voetbalstrijd tussen de twee rivalen is, is verboden vanwege de aanstaande politiestaking. De veiligheid rondom de wedstrijd kan niet worden gegarandeerd, waardoor het risico op ongeregeldheden te groot wordt geacht.

Fans van zowel Feyenoord als Ajax keken reikhalzend uit naar deze beladen ontmoeting, die altijd garant staat voor spektakel zowel op als naast het veld. Echter, door de beslissing van de burgemeester zullen de supporters hun rivaliteit voorlopig moeten laten rusten. De teleurstelling onder de voetbalfans is groot, maar veiligheid staat natuurlijk voorop.

Het is voor het eerst in lange tijd dat een Klassieker tussen deze twee topclubs wordt afgelast. De impact van deze beslissing zal dan ook voelbaar zijn in zowel Rotterdam als Amsterdam. De autoriteiten zullen nu moeten kijken naar een mogelijke nieuwe datum voor de wedstrijd, in de hoop dat deze alsnog op een later moment kan plaatsvinden. Voetballiefhebbers zullen geduld moeten hebben en uitkijken naar een nieuwe kans om hun favoriete team aan te moedigen in deze legendarische strijd.