×
Home Nieuws Livescore

Van der Vaart en Van Basten kritisch op Noa Lang

Van der Vaart en Van Basten kritisch op Noa Lang
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 27 augustus 2024 10:16 uur

Voormalig topvoetballers Rafael van der Vaart en Marco van Basten hebben kritiek geuit op het gedrag van Noa Lang na zijn reactie op de wissel door Peter Bosz tijdens de wedstrijd tussen Almere City en PSV. De jonge aanvaller zorgde voor ophef met zijn ontevreden reactie op de beslissing van de coach. Van der Vaart en Van Basten, beiden bekend om hun ervaring en inzicht in het voetbal, zijn van mening dat dergelijk gedrag niet thuishoort op het veld.

Van der Vaart, die zelf jarenlang op het hoogste niveau heeft gespeeld, benadrukte het belang van respect voor de beslissingen van de trainer. "Als speler moet je altijd de keuzes van de coach respecteren, hoe moeilijk dat soms ook kan zijn. Noa Lang had op een professionele manier met de wissel moeten omgaan, in plaats van zijn frustratie te uiten op het veld," aldus Van der Vaart.

Ook Marco van Basten sprak zich uit over het incident, waarbij hij aangaf dat het tonen van respect en discipline essentieel zijn in het voetbal. "Als jonge speler moet je leren omgaan met teleurstellingen en op een volwassen manier reageren. Noa Lang heeft nog een lange weg te gaan in zijn ontwikkeling, zowel op als naast het veld," aldus Van Basten. De reactie van de voormalige topspelers benadrukt het belang van professionaliteit en respect in de sport, ongeacht de omstandigheden.