×
Home Nieuws Livescore

Magath solliciteert naar bondscoach Duitsland: rustbrenger in hectiek

Magath solliciteert naar bondscoach Duitsland: rustbrenger in hectiek
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2023 10:32 uur

Na het vertrek van de bekende voetbalcoach Hans-Dieter Flick, gonst het van de geruchten over wie de nieuwe bondscoach van Duitsland zal worden. De naam die het meest wordt gefluisterd is die van Julian Nagelsmann, maar er is ook een opvallende sollicitant opgedoken: Felix Magath beweert in een interview met radiozender NDR dé ideale kandidaat te zijn.

Magath, die eerder succesvolle periodes kende bij clubs als Hamburger SV, Werder Bremen, VFL Wolfsburg, Bayern München en Schalke 04, ziet zichzelf als de persoon die de rust kan laten terugkeren in het huidige tumult binnen het Duitse nationale team.

"We hebben iemand nodig die dit onzekere team weer op de been kan helpen", verklaart Magath zelfverzekerd. "Ik ben in staat om spelers het vertrouwen terug te geven, zodat ze weer kunnen schitteren op het veld. In de Bundesliga heb ik degradatiekandidaten naar de middenmoot of zelfs naar de top gebracht. Ik geloof dat de rust die ik kan brengen op dit moment van essentieel belang is." Als trainer heeft Magath de UEFA Intertoto Cup gewonnen met VFB Stuttgart en zowel de Bundesliga met Bayern München als met Wolfsburg.

Met zijn indrukwekkende cv en bewezen successen in het Duitse voetbal, is het geen verrassing dat Magath zijn hoed in de ring gooit voor de positie van bondscoach. Het is nu aan de Duitse voetbalbond om te beslissen wie de leiding zal nemen over het nationale team en of Magath de kans krijgt om zijn visie en ervaring toe te passen op het hoogste niveau van het Duitse voetbal.