×
Home Nieuws Livescore

Van der Vaart verkiest Brobbey boven Akpom bij Ajax

Van der Vaart verkiest Brobbey boven Akpom bij Ajax
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 26 augustus 2024 22:56 uur

Voormalig Ajax-speler Rafael van der Vaart heeft zijn voorkeur uitgesproken voor Brian Brobbey boven Chuba Akpom als spits in de aanvalslinie van de Amsterdammers. Tijdens een uitzending van het Ziggo Sport-programma Rondo werd de discussie over de spitsenpositie bij Ajax aangezwengeld, waarbij Van der Vaart duidelijk zijn keuze voor Brobbey kenbaar maakte. De jonge Nederlandse aanvaller lijkt volgens de oud-voetballer de voorkeur te genieten boven de concurrentie.

Echter, niet iedereen binnen de voetbalwereld deelt de mening van Van der Vaart. De spitsenkwestie bij Ajax blijft een onderwerp van discussie, waarbij verschillende meningen naar voren komen. Terwijl Van der Vaart overtuigd is van de kwaliteiten van Brobbey, zijn er ook anderen die wellicht meer zien in Akpom of andere opties voor de spitspositie. De keuze voor de eerste spits bij Ajax lijkt dus nog niet unaniem te zijn bepaald.

Met het oog op de aanstaande wedstrijden en het belang van een doeltreffende spits in het elftal, zal trainer Erik ten Hag wellicht nog een lastige beslissing moeten nemen. De prestaties en vorm van zowel Brobbey als Akpom zullen ongetwijfeld een rol spelen in de uiteindelijke keuze voor de spitspositie. Het blijft dus spannend hoe deze spitsenkwestie zich verder zal ontwikkelen binnen de selectie van Ajax.