×
Home Nieuws Livescore

Eredivisie-baas Jan de Jong wil Klassieker laten spelen

Eredivisie-baas Jan de Jong wil Klassieker laten spelen
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 26 augustus 2024 21:08 uur

Jan de Jong, de directeur van de Eredivisie CV, heeft recentelijk zijn standpunt kenbaar gemaakt met betrekking tot de politiestaking die tijdens de Klassieker dreigt plaats te vinden. Als hoogste baas van de Eredivisie heeft De Jong benadrukt dat het cruciaal is dat de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax gewoon doorgang vindt, ondanks de mogelijke verstoringen die de politiestaking met zich mee zou kunnen brengen.

De uitspraken van Jan de Jong hebben voor de nodige opschudding gezorgd binnen zowel de voetbalwereld als bij de politiebonden. De directeur van de Eredivisie CV staat lijnrecht tegenover de politiebonden die verantwoordelijk zijn voor de handhaving van de openbare orde tijdens voetbalwedstrijden. De Jong benadrukt echter dat het belang van het laten doorgaan van de Klassieker niet onderschat mag worden, zowel voor de clubs als voor de fans.

Met de Klassieker als een van de meest beladen en populaire wedstrijden in het Nederlandse voetbal, is het begrijpelijk dat Jan de Jong vasthoudt aan het laten doorgaan van deze ontmoeting. De rivaliteit tussen Feyenoord en Ajax zorgt altijd voor een intense sfeer in het stadion en het cancelen van de wedstrijd zou niet alleen een teleurstelling zijn voor de supporters, maar ook financiële gevolgen hebben voor de clubs en de Eredivisie als geheel.