×
Home Nieuws Livescore

Bert van Marwijk pleit voor vastigheid in Oranje's speelstijl

Bert van Marwijk pleit voor vastigheid in Oranje's speelstijl
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2023 09:56 uur

Voormalig bondscoach van het Nederlands elftal, Bert van Marwijk, heeft zijn twijfels geuit over de voordelen van diversiteit in spelsystemen. In een recent interview met het spraakmakende voetbalprogramma Tafel Voetbal, dat wordt uitgezonden op L1, gaf Van Marwijk aan dat hij de voorkeur geeft aan een vaste speelwijze.

"Je moet er gewoon mee aan de slag gaan en geen angst hebben om te verliezen of kritiek te ontvangen", aldus de ervaren trainer, die eerder werkzaam was bij clubs als Fortuna Sittard, Feyenoord en Borussia Dortmund. "Op die manier creëer je uiteindelijk stabiliteit binnen je team. Je spelers zullen dit ook gaan voelen. Ik denk dat Ronald (Koeman) alleen maar naar het resultaat heeft gekeken. Het voetbal was niet geweldig en de tegenstanders waren erg zwak."

Van Marwijk benadrukt dat spelers baat hebben bij duidelijkheid en een vast systeem. "Ik hoor veel trainers roepen dat ze drie, vier of zelfs vijf verschillende systemen kunnen spelen. Maar ik zeg dan: de trainers kunnen dat wel, maar de spelers niet. Het is ontzettend moeilijk om elf spelers op een bepaalde manier te laten voetballen."