×
Home Nieuws Livescore

Voormalig Engels bondscoach Sven-Göran Eriksson (76) overleden aan kanker.

Voormalig Engels bondscoach Sven-Göran Eriksson (76) overleden aan kanker.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 26 augustus 2024 14:32 uur

Voormalig bondscoach Sven-Göran Eriksson is op 76-jarige leeftijd overleden na een moedige strijd tegen alvleesklierkanker. De voetbalwereld rouwt om het verlies van deze legendarische coach, die bekend stond om zijn charisma en tactisch vernuft. Eriksson was al enige tijd ongeneeslijk ziek, maar zijn passie voor het spel en zijn toewijding aan het coachen bleven onverminderd tot het einde.

Eriksson zal vooral herinnerd worden voor zijn tijd als bondscoach van het Engelse nationale team tussen 2001 en 2006. Onder zijn leiding bereikte Engeland de kwartfinales van zowel het WK 2002 als het EK 2004. Zijn kalme en professionele aanpak maakte hem geliefd bij spelers en fans, en hij werd gerespecteerd in de hele voetbalwereld voor zijn prestaties.

Na zijn tijd bij Engeland coachte Eriksson verschillende clubs over de hele wereld, waaronder Lazio, Manchester City en Leicester City. Zijn invloed op het moderne voetbal is onmiskenbaar, en zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van degenen die hij heeft geïnspireerd en beïnvloed. De voetbalgemeenschap zal Sven-Göran Eriksson missen, maar zijn erfenis zal altijd voortleven als een bron van inspiratie voor toekomstige generaties coaches en spelers.