×
Home Nieuws Livescore

Van Hanegem: Gimenez niet 33 miljoen waard

Van Hanegem: Gimenez niet 33 miljoen waard
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 26 augustus 2024 07:08 uur

Voormalig voetballegende Willem van Hanegem heeft zijn twijfels geuit over de waarde van de Mexicaanse spits Santiago Gimenez. De oud-profvoetballer is van mening dat de 33 miljoen euro die wordt genoemd als prijskaartje voor Gimenez, niet gerechtvaardigd is. Van Hanegem, die bekend staat om zijn scherpe analyses, vergelijkt de kwaliteiten van de Feyenoord-aanvaller met die van spelers bij Nottingham Forest, een team dat momenteel strijdt tegen degradatie in de Premier League.

In een recent interview liet Van Hanegem weten dat hij Gimenez niet ziet als een speler die een dergelijk hoog transferbedrag rechtvaardigt. De voormalige middenvelder van Feyenoord en Oranje is van mening dat de Mexicaanse spits beter past bij een club als Nottingham Forest, dat volgens hem op een vergelijkbaar niveau speelt als Gimenez. Deze uitspraken van Van Hanegem hebben voor de nodige opschudding gezorgd binnen de voetbalwereld, waar de transfermarkt altijd onder een vergrootglas ligt.

Hoewel Santiago Gimenez de afgelopen seizoenen indruk heeft gemaakt met zijn doelpunten bij Feyenoord, lijkt Van Hanegem van mening te zijn dat de waarde van de spits niet in verhouding staat tot zijn prestaties. Het is nog maar de vraag hoe deze kritiek van de voormalige voetbalgrootheid invloed zal hebben op de toekomst van Gimenez en eventuele interesse van andere clubs. De discussie over de transferwaarde van spelers blijft een hot topic in de voetbalwereld, waar meningen vaak uiteenlopen en de waarde van een speler subjectief blijft.