×
Home Nieuws Livescore

Van Hooijdonk: "Gimenez beter niet naar Nottingham Forest"

Van Hooijdonk:
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 25 augustus 2024 23:48 uur

Voormalig voetballer en analist Pierre van Hooijdonk heeft zijn advies gegeven aan de jonge talentvolle spits Santiago Gimenez. Van Hooijdonk raadt de Mexicaanse aanvaller af om een transfer naar Nottingham Forest te maken. Volgens de ervaren analist zou Gimenez niet goed gedijen in Engeland en ziet hij liever dat de spits zijn carrière voortzet in Spanje of Italië. Deze opmerkelijke uitspraak deed Van Hooijdonk tijdens een uitzending van Studio Voetbal.

Van Hooijdonk, die zelf jarenlang actief was als spits op het hoogste niveau, is van mening dat de speelstijl en het voetbalklimaat in Engeland mogelijk niet optimaal zouden zijn voor Gimenez. De Mexicaanse aanvaller, die bekend staat om zijn snelheid en doelgerichtheid, zou volgens Van Hooijdonk beter tot zijn recht komen in een competitie waar meer ruimte is voor technisch verfijnd spel.

De suggestie van Van Hooijdonk om te kijken naar mogelijkheden in Spanje of Italië kan voor Gimenez een interessante overweging zijn. Met de verschillende speelstijlen en tactieken in deze competities zou de jonge spits zich verder kunnen ontwikkelen en zijn kwaliteiten nog beter kunnen benutten. Het is nu aan Gimenez en zijn management om te bepalen welke volgende stap in zijn loopbaan het meest geschikt is om zijn potentieel volledig te benutten.