×
Home Nieuws Livescore

Dirk Proper aanvoerder Jong Oranje tegen Noord-Macedonië in EK-kwalificatieduel

Dirk Proper aanvoerder Jong Oranje tegen Noord-Macedonië in EK-kwalificatieduel
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2023 07:32 uur

Jong Oranje verrast met aanvoerderschap Dirk Proper tegen Noord-Macedonië

In een onverwachte wending heeft bondscoach Michael Reiziger besloten om Dirk Proper aan te wijzen als aanvoerder van Jong Oranje in het EK-kwalificatieduel tegen Noord-Macedonië. Hiermee wordt Kenneth Taylor gepasseerd, die aanvankelijk werd gezien als de logische vervanger van de afwezige Devyne Rensch. Reiziger heeft echter gekozen voor de spelverdeler van NEC.

Het is opmerkelijk dat Proper deze verantwoordelijke rol krijgt toegewezen, aangezien hij pas zijn tweede wedstrijd speelde voor Jong Oranje tijdens de overwinning tegen Moldavië (3-0). In die wedstrijd wist hij zelfs het eerste doelpunt te maken. Taylor daarentegen heeft al meer ervaring binnen de groep, heeft zelfs deel uitgemaakt van de WK-selectie van het Nederlands elftal en heeft al vier A-interlands gespeeld. Desondanks heeft Reiziger gekozen voor de 21-jarige NEC-speler.

Reiziger licht zijn keuze toe in een interview met De Telegraaf: "Ik heb Dirk leren kennen als een echte leider binnen deze groep. Hij brengt veel energie en inzicht, zowel op als buiten het veld. Daarom is hij de tweede aanvoerder van dit Jong Oranje."

De afwezigheid van Rensch in Skopje heeft te maken met het feit dat hij op het punt staat om vader te worden. Jong Oranje zal om 15.30 uur aftrappen tegen Noord-Macedonië.