×
Home Nieuws Livescore

Manchester City presenteert duurste verdediger ooit: Gvardiol voor 90 miljoen euro.

Manchester City presenteert duurste verdediger ooit: Gvardiol voor 90 miljoen euro.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 5 augustus 2023 11:24 uur

Manchester City presenteert Gvardiol als duurste verdediger ooit

Manchester City heeft officieel de duurste verdediger aller tijden gepresenteerd. De club heeft de 21-jarige Kroatische verdediger Josko Gvardiol voor een bedrag van 90 miljoen euro overgenomen van RB Leipzig. Gvardiol heeft een contract getekend voor vijf jaar bij de regerend kampioen van de Premier League.

Na het afronden van het laatste deel van zijn medische keuring op vrijdag, heeft Gvardiol zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract in het Etihad Stadium. Trainer Pep Guardiola had al geruime tijd interesse in de WK-uitblinker, die met Kroatië de derde plaats behaalde in Qatar.

Met deze transfersom van 90 miljoen euro is Gvardiol nu de duurste verdediger ooit. Dit record stond sinds 2019 op naam van Harry Maguire, die destijds voor Manchester United werd aangetrokken voor ongeveer 88 miljoen euro. Guardiola heeft ook plannen om Gvardiol in te zetten als controlerende middenvelder.

De verdediging van Manchester City heeft nu een totale waarde van meer dan een half miljard euro. Naast Gvardiol bestaat deze uit Rúben Dias (71 miljoen), Aymeric Laporte (65 miljoen), João Cancelo (65 miljoen), John Stones (56 miljoen), Kyle Walker (53 miljoen), Nathan Aké (45 miljoen) en Manuel Akanji (18 miljoen).

Gvardiol zelf is zeer verheugd met zijn overstap. "Het is altijd mijn droom geweest om in Engeland te spelen. En nu mag ik dat ook nog eens doen bij Manchester City, dat is een enorme eer voor mij. Iedereen die City vorig jaar heeft zien spelen, weet dat ze het beste team ter wereld zijn. Om de treble te winnen, moet je iets speciaals zijn", aldus de enthousiaste Gvardiol.

De officiële aankondiging van de transfer werd gedaan door Manchester City op Twitter, waarbij een foto van Gvardiol met het shirt van de club werd geplaatst.