×
Home Nieuws Livescore

Kompant ontkent De Ligt lof, Eberl verklaart vertrek

Kompant ontkent De Ligt lof, Eberl verklaart vertrek
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 24 augustus 2024 11:48 uur

Vincent Kompany heeft met verbazing gereageerd op de geruchten dat hij Matthijs de Ligt zou hebben bestempeld als 'zijn nummer één verdediger' bij Manchester United. De voormalige aanvoerder van Manchester City ontkent met klem dat hij dergelijke uitspraken heeft gedaan. De Ligt, die momenteel bij Juventus speelt, werd in verband gebracht met een mogelijke transfer naar de Engelse club, maar Kompany benadrukt dat hij geen specifieke voorkeur heeft uitgesproken voor de Nederlandse verdediger.

Aan de andere kant heeft technisch directeur Max Eberl meer duidelijkheid gegeven over het vertrek van De Ligt. Eberl legt uit dat de Nederlander niet langer in de plannen van de club paste en dat er daarom is besloten om afscheid van hem te nemen. Hoewel De Ligt een veelbelovende speler is, was er volgens Eberl behoefte aan een andere dynamiek binnen het team en paste de verdediger niet meer in het gewenste plaatje.

De transfergeruchten rondom Matthijs de Ligt blijven de gemoederen bezighouden in de voetbalwereld. Met zijn indrukwekkende prestaties bij Juventus heeft de jonge verdediger de aandacht getrokken van verschillende topclubs. Het is echter duidelijk geworden dat Kompany geen speciale voorkeur heeft uitgesproken voor De Ligt, wat de geruchten over een mogelijke transfer naar Manchester United in een ander daglicht plaatst.