×
Home Nieuws Livescore

Valentijn Driessen verkiest Chuba Akpom boven Wout Weghorst

Valentijn Driessen verkiest Chuba Akpom boven Wout Weghorst
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 23 augustus 2024 20:48 uur

Ajax verrast vriend en vijand door te streven naar de komst van Wout Weghorst deze zomer. Sportjournalist Valentijn Driessen uit zijn verbazing over deze mogelijke transfer. Volgens de verslaggever van De Telegraaf is Chuba Akpom een veel geschiktere kandidaat om als tweede spits achter Brian Brobbey te fungeren.

Driessen, bekend om zijn scherpe analyses, begrijpt niet waarom Ajax zo vastberaden is om Weghorst binnen te halen. De ervaren spits staat bekend om zijn fysieke spel en doelgerichtheid, maar volgens Driessen past Akpom beter in het spelconcept van de Amsterdammers. De Engelse aanvaller heeft snelheid en techniek, eigenschappen die goed aansluiten bij het snelle en dynamische spel van Ajax.

Met de mogelijke komst van Weghorst zou de concurrentie voor de positie van tweede spits toenemen. Akpom, die afgelopen seizoen indruk maakte bij zijn club, lijkt volgens Driessen de ideale kandidaat om de rol van stand-in voor Brobbey te vervullen. De journalist benadrukt dat het belangrijk is dat de speelstijl en kwaliteiten van een speler goed aansluiten bij de filosofie van de club.

Het is afwachten hoe Ajax zal reageren op de kritiek van Driessen en of de club vasthoudt aan de interesse in Weghorst. De transferperiode belooft in ieder geval spannend te worden voor de fans van de Amsterdamse club, die vol verwachting uitkijken naar de versterkingen die de selectie zullen komen versterken.