×
Home Nieuws Livescore

Xabi Alonso mogelijk opvolger Klopp bij Liverpool en Real Madrid

Xabi Alonso mogelijk opvolger Klopp bij Liverpool en Real Madrid
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 11 september 2023 19:48 uur

Volgens een bron vanuit het Duitse Sport Bild heeft Liverpool al een potentiële vervanger op het oog voor het geval dat manager Jürgen Klopp besluit te vertrekken. Het gaat hier om niemand minder dan oud-speler Xabi Alonso. Wat het nog interessanter maakt, is dat de Spanjaard naar verluidt een clausule in zijn contract heeft die hem de mogelijkheid biedt om deze stap te zetten.

Hoewel Alonso onlangs zijn contract bij Leverkussen heeft verlengd tot medio 2026, schijnt er een clausule te zijn opgenomen die hem in staat stelt om bij een redelijk bod te mogen vertrekken. Deze voormalige middenvelder, die ooit de Champions League won met Liverpool, is pas sinds het begin van vorig seizoen in dienst bij Leverkussen. Desondanks heeft hij het team weten te leiden van degradatiegevaar naar de Europa League.

Mocht Klopp ervoor kiezen om Liverpool te verlaten, dan zou Alonso hoog op het lijstje staan als zijn mogelijke opvolger. Het is interessant om te weten dat Klopp zelf ook een soortgelijke clausule heeft, waardoor hij de kans krijgt om terug te keren naar Duitsland wanneer hij dat wenst. Naast Liverpool wordt Alonso ook genoemd als potentiële opvolger van Carlo Ancelotti bij Real Madrid.

Het is duidelijk dat Liverpool al vooruit denkt en zich voorbereidt op een eventueel vertrek van Klopp. Met Alonso als mogelijke opvolger zou de club een ervaren en succesvolle oud-speler aan het roer hebben. Het blijft echter afwachten of Klopp daadwerkelijk vertrekt en of Alonso bereid is om deze uitdaging aan te gaan. De voetbalwereld blijft vol verrassingen en speculaties, dus we zullen moeten afwachten hoe deze situatie zich ontwikkelt.