×
Home Nieuws Livescore

Scheidsrechter dwarsboomt Ajax-plan: Bergwijn mist beslissende penalty

Scheidsrechter dwarsboomt Ajax-plan: Bergwijn mist beslissende penalty
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 23 augustus 2024 07:16 uur

In een verrassende wending tijdens de wedstrijd tussen Ajax en PSV moest Steven Bergwijn in plaats van Mika Godts de beslissende penalty nemen. De 1-5 vanaf de penaltystip leek een zekerheid, maar de scheidsrechter gooide roet in het eten van Ajax-trainer Francesco Farioli. De oefenmeester was furieus over de gang van zaken en sprak openlijk over hoe het plan van zijn team door de scheidsrechter werd gedwarsboomd.

De wedstrijd tussen de twee rivalen was al intens, maar de controverse rondom de penalty maakte het nog spannender. Steven Bergwijn, normaal gesproken niet de aangewezen persoon voor dit soort situaties, stond onder immense druk om te scoren. De fans hielden hun adem in terwijl Bergwijn zich opmaakte voor de cruciale trap.

Het moment van de waarheid brak aan en Bergwijn nam zijn aanloop. De spanning was voelbaar in het stadion terwijl de bal richting het doel vloog. Helaas voor Ajax en Bergwijn eindigde de penalty in een misser, waardoor de voorsprong van PSV intact bleef. De scheidsrechterlijke beslissing zorgde voor veel discussie na afloop van de wedstrijd en liet een bittere nasmaak achter bij de Ajax-fans.

Ondanks de teleurstelling kijkt Ajax nu vooruit naar de volgende wedstrijd, waar ze vastberaden zijn om de verloren punten goed te maken. De rivaliteit tussen Ajax en PSV blijft onverminderd hoog en de fans kunnen zich opmaken voor nog meer spannende confrontaties in de toekomst.