×
Home Nieuws Livescore

Marciano Vink lovend over Berghuis en tactiek Ajax.

Marciano Vink lovend over Berghuis en tactiek Ajax.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 23 augustus 2024 07:08 uur

Voormalig profvoetballer en huidig ESPN-analist Marciano Vink was aangenaam verrast door het spel van Ajax tijdens de wedstrijd op donderdagavond. In het bijzonder was Vink onder de indruk van Steven Berghuis, de spelmaker van de Amsterdamse club. Vink prees de keuze van trainer Francesco Farioli om Berghuis achter de spits te laten spelen, wat volgens hem een slimme zet was.

Vink, die zelf een succesvolle carrière als voetballer heeft gehad, genoot van het samenspel en de creativiteit die Berghuis tentoonspreidde op het veld. Hij benadrukte het belang van een spelmaker zoals Berghuis, die in staat is om kansen te creëren en het team naar een hoger niveau te tillen. De ESPN-analist was dan ook lovend over de impact die Berghuis had op het spel van Ajax.

De keuze van Farioli om Berghuis op deze positie te laten spelen, bleek volgens Vink een schot in de roos te zijn. Hij zag hoe Berghuis zijn kwaliteiten optimaal benutte en het verschil maakte in de wedstrijd. Vink kijkt dan ook met veel interesse uit naar hoe Berghuis zich verder zal ontwikkelen in deze rol en welke successen hij nog meer kan behalen met Ajax.