×
Home Nieuws Livescore

Chelsea wint 2-0, Beşiktaş verspeelt voorsprong in Conference League.

Chelsea wint 2-0, Beşiktaş verspeelt voorsprong in Conference League.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 22 augustus 2024 23:08 uur

Chelsea heeft zichzelf een goede uitgangspositie verschaft in het heenduel van de voorronde voor de Conference League. De Engelse club wist het Zwitserse Servette met 2-0 te verslaan, dankzij doelpunten van Christopher Nkunku en Noni Madueke. De ploeg van manager Thomas Tuchel liet zien over veerkracht en kwaliteit te beschikken en kijkt nu met vertrouwen uit naar de return.

Aan de andere kant van Europa had Giovanni van Bronckhorst een minder prettige avond. De Nederlandse trainer zag zijn Beşiktaş een voorsprong uit handen geven tegen Lugano. Ondanks een veelbelovende start slaagde de Turkse club er niet in om de voorsprong vast te houden, waardoor het duel eindigde in een teleurstellend gelijkspel. Van Bronckhorst zal zijn team nu moeten motiveren om in de return alsnog de overwinning binnen te halen.

De overwinning van Chelsea en het gelijkspel van Beşiktaş zorgen voor interessante uitgangspunten voor de returns in de voorronde van de Conference League. De Engelse en Turkse clubs zullen er alles aan doen om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi en zullen ongetwijfeld strijden voor een plek in de volgende ronde. Voetballiefhebbers kunnen zich verheugen op spannende wedstrijden en onverwachte wendingen in deze Europese competitie.