×
Home Nieuws Livescore

Ajax verzekert zich van goede uitgangspositie in Europa

Ajax verzekert zich van goede uitgangspositie in Europa
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 22 augustus 2024 22:56 uur

Ajax heeft gisteravond een indrukwekkende prestatie neergezet in de play-offs voor een plek in de Europa League. Ondanks een vroege tegenslag wisten de Amsterdammers zich te herpakken en met overtuiging te winnen van Jagiellonia Bialystok met 1-4. De hoofdrol was weggelegd voor Chuba Akpom, die een fantastische hattrick op zijn naam zette voor het team van coach Francesco Farioli.

De wedstrijd begon niet zoals gehoopt voor Ajax, toen ze al snel op achterstand kwamen tegen de Poolse tegenstander. Echter, de veerkracht van de ploeg kwam al snel naar voren en ze wisten de controle over de wedstrijd terug te pakken. Met sterk spel en doeltreffende aanvallen wisten de Amsterdammers de score om te buigen in hun voordeel.

Chuba Akpom was de absolute uitblinker van de avond met zijn indrukwekkende hattrick. De aanvaller liet zien over een neusje voor de goal te beschikken en was een ware plaag voor de verdediging van Jagiellonia Bialystok. Zijn doelpunten waren van grote waarde en brachten Ajax naar een comfortabele voorsprong.

Met deze overwinning heeft Ajax een goede uitgangspositie verworven voor de returnwedstrijd in de play-offs. De ploeg kan met vertrouwen toewerken naar de volgende fase van de Europa League en hoopt deze positieve lijn door te trekken in de komende wedstrijden. De supporters kunnen trots zijn op de prestatie van hun team en kijken reikhalzend uit naar wat de rest van het Europese avontuur zal brengen.