×
Home Nieuws Livescore

Berghuis achter spits in Europa League, Farioli bevestigt

Berghuis achter spits in Europa League, Farioli bevestigt
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 22 augustus 2024 20:56 uur

In de aanloop naar de Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Jagiellonia Bialystok heeft trainer Francesco Farioli aangekondigd dat Steven Berghuis een nieuwe rol zal vervullen achter de spits. Dit experiment is niet geheel nieuw, aangezien Farioli hier al eerder mee heeft geƫxperimenteerd tijdens de voorbereiding op het seizoen. Berghuis, die bekend staat om zijn aanvallende kwaliteiten, zal nu een meer centrale rol spelen in het team, in de hoop dat dit nieuwe tactische plan vruchten zal afwerpen voor de Amsterdammers.

Naast de verschuiving van Berghuis naar een meer centrale positie, heeft Farioli ook lovende woorden over voor Youri Baas. De jonge speler heeft indruk gemaakt tijdens de trainingen en lijkt klaar te zijn om zijn kans te grijpen in het eerste elftal. Farioli is positief gestemd over de ontwikkeling van Baas en ziet potentie in de talentvolle middenvelder.

Met deze tactische wijzigingen en het vertrouwen in jonge talenten zoals Baas, lijkt Ajax goed voorbereid te zijn op de confrontatie met Jagiellonia Bialystok. De supporters zullen vol verwachting uitkijken naar hoe deze nieuwe opstelling en spelers zullen presteren in de Europa League-wedstrijd. De druk ligt hoog, maar met Farioli aan het roer lijkt Ajax vastberaden om een sterke start te maken in het Europese toernooi.