×
Home Nieuws Livescore

Teleurgestelde Gündogan betreurt vertrek Flick als bondscoach Duits elftal

Teleurgestelde Gündogan betreurt vertrek Flick als bondscoach Duits elftal
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 11 september 2023 18:48 uur

Tijdens een persconferentie van het Duitse nationale voetbalteam in aanloop naar hun oefenwedstrijd tegen Frankrijk, werd aanvoerder Ilkay Gündogan gevraagd naar zijn reactie op het vertrek van bondscoach Hansi Flick. De middenvelder van Barcelona uitte zijn gevoelens van teleurstelling.

Gündogan deelde zijn gedachten over de huidige sfeer binnen het team, die een mix is van verdriet, frustratie en teleurstelling. Als speler voelt hij zich schuldig dat hij de trainer in de steek heeft gelaten, en dit gevoel wordt ook gedeeld door andere spelers. Flick was altijd gefocust, gemotiveerd en vol energie. Helaas slaagde het team er niet in om deze eigenschappen om te zetten in goede resultaten.

Eerder had Gündogan zijn waardering voor Flick al uitgesproken op sociale media. Hij noemde hem een goed mens en een goede trainer. Het is jammer dat het team niet in staat was om het vertrouwen dat Flick in hen had gesteld terug te betalen. Als team moeten ze sterker uit deze situatie komen, met het oog op een succesvol Europees kampioenschap in eigen land, ook als eerbetoon aan Flick.