×
Home Nieuws Livescore

Ajax-fans aangevallen in Polen door Jagiellonia Białystok supporters

Ajax-fans aangevallen in Polen door Jagiellonia Białystok supporters
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 22 augustus 2024 17:48 uur

In Polen zijn donderdag meerdere groepen Ajax-fans aangevallen door supporters van Jagiellonia Białystok, de tegenstander in de Europa League. Het incident vond plaats voorafgaand aan de wedstrijd tussen de twee clubs. Voetbal Ultras bracht het nieuws naar buiten en meldde dat de Ajax-supporters vooraf waren gewaarschuwd via de officiële Ajax-app.

De confrontatie tussen de fans van beide clubs zorgde voor onrust en spanning in de aanloop naar het Europese duel. De Ajax-supporters werden verrast door de aanval en moesten zich verdedigen tegen de agressieve aanhangers van Jagiellonia Białystok. De lokale autoriteiten grepen in om de situatie onder controle te krijgen en verdere escalatie te voorkomen.

De aanval op de Ajax-fans in Polen heeft geleid tot verontwaardiging en veroordeling in de voetbalwereld. Supporters van verschillende clubs uitten hun steun aan de getroffen fans en riepen op tot solidariteit binnen de voetbalgemeenschap. De UEFA en de betrokken clubs zijn op de hoogte gebracht van het incident en zullen naar verwachting maatregelen nemen om herhaling in de toekomst te voorkomen.

De gebeurtenissen in Polen benadrukken de noodzaak van veiligheid en respect in het voetbal, zowel binnen als buiten het stadion. Fans moeten in staat zijn om wedstrijden bij te wonen zonder angst voor geweld of intimidatie. Het is belangrijk dat clubs, autoriteiten en supporters samenwerken om een veilige en gastvrije omgeving te creëren voor alle voetbalfans, ongeacht hun afkomst of clubvoorkeur.