×
Home Nieuws Livescore

Bert van Marwijk geniet van leven buiten trainerschap

Bert van Marwijk geniet van leven buiten trainerschap
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 22 augustus 2024 15:08 uur

Voormalig bondscoach Bert van Marwijk heeft aangegeven dat een terugkeer als trainer niet op zijn agenda staat. In een recent interview met Voetbal International liet de 72-jarige coach weten dat hij momenteel volop geniet van zijn leven buiten het trainerschap. Van Marwijk, die eerder het Nederlands elftal onder zijn hoede had, lijkt tevreden te zijn met zijn huidige situatie en heeft geen plannen om weer actief te worden in de voetbalwereld.

Na een succesvolle carrière als trainer, waarbij hij onder meer met Oranje de finale van het WK 2010 bereikte, lijkt Van Marwijk nu te genieten van zijn welverdiende rust. De voormalige coach heeft aangegeven dat hij het trainersvak niet mist en dat hij zich gelukkig prijst met de vrijheid en ontspanning die zijn huidige leven hem biedt. Met zijn ervaring en kennis blijft Van Marwijk echter een gerespecteerde figuur in de voetbalwereld, maar voorlopig lijkt een terugkeer op het trainingsveld er niet in te zitten.

Hoewel fans en clubs wellicht gehoopt hadden op een comeback van de ervaren coach, lijkt Bert van Marwijk voorlopig zijn focus te hebben verlegd naar andere aspecten van het leven. Zijn beslissing om niet terug te keren als trainer zal ongetwijfeld voor gemengde reacties zorgen onder voetballiefhebbers, maar voor Van Marwijk zelf staat zijn welzijn en plezier voorop. Met zijn rijke carrière en successen in het achterhoofd kan de voormalige bondscoach nu genieten van een welverdiend pensioen, ver weg van de druk en hectiek van het trainerschap.