×
Home Nieuws Livescore

Been en Kwakman: Feyenoord gunt Geertruida transfer, anders dan PSV

Been en Kwakman: Feyenoord gunt Geertruida transfer, anders dan PSV
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 20 augustus 2024 21:16 uur

Voormalig Feyenoord-trainer Mario Been en oud-voetballer Kees Kwakman hebben hun visie gedeeld over de mogelijke transfer van Lutsharel Geertruida bij Feyenoord. Beiden zijn van mening dat de club de jonge verdediger een transfer zou gunnen, mocht zich een passende gelegenheid voordoen. Kwakman benadrukt hierbij het verschil met de situatie van Olivier Boscagli bij PSV.

Been, die zelf jarenlang actief was bij Feyenoord als speler en trainer, gelooft dat Geertruida klaar is voor een stap hogerop. De 20-jarige verdediger heeft zich de afgelopen seizoenen sterk ontwikkeld en wordt in verband gebracht met interesse van diverse clubs in binnen- en buitenland. Been is van mening dat Feyenoord de ontwikkeling van Geertruida niet in de weg moet staan en hem de kans moet geven om zijn carrière elders voort te zetten, indien dat in zijn belang is.

Kwakman, die als analist regelmatig zijn licht laat schijnen over het Nederlandse voetbal, wijst op de situatie van Boscagli bij PSV als vergelijkingsmateriaal. De Franse verdediger maakte afgelopen zomer de overstap van Nice naar Eindhoven en heeft daar een belangrijke rol in het team weten te veroveren. Kwakman ziet in Boscagli een voorbeeld van een speler die de stap naar een topclub succesvol heeft gezet en denkt dat Geertruida eenzelfde traject zou kunnen volgen.