×
Home Livescore

Southgate voorkomt dat Walker stopt en noemt hem cruciaal

Southgate voorkomt dat Walker stopt en noemt hem cruciaal
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 11 september 2023 10:32 uur
Laatst geüpdatet: maandag 11 september 2023 22:35 uur

In een opmerkelijke wending heeft bondscoach Gareth Southgate onthuld dat hij de Engelse voetballer Kyle Walker meerdere keren heeft moeten overtuigen om niet te stoppen met internationaal voetbal. Walker, die al 77 interlands heeft gespeeld voor Engeland, had blijkbaar gedachten om de handdoek in de ring te gooien. Gelukkig wist Southgate hem twee keer te weerhouden van deze beslissing.

In een interview met The Guardian deelde Southgate zijn ervaringen: "Ik heb twee keer kunnen voorkomen dat hij stopte", zei de bondscoach. "Ik denk dat hij het geweldig vindt om hier te zijn. Hij wil doorgaan en nadenken over hoeveel interlands hij kan spelen. Hij is van onschatbare waarde voor ons team. Als we het hebben over spelers van wereldklasse op zijn positie, dan behoort hij zeker tot die categorie. Ik denk dat hij zich niet realiseerde hoe belangrijk hij voor ons is."

Niet alleen Southgate is vol lof over Walker, ook doelman Jordan Pickford prijst de kwaliteiten van de rechtsback. "Hij is zonder twijfel de beste rechtsback ter wereld", verklaarde Pickford. Hij benadrukte ook de snelheid van Walker, die hij demonstreerde in duels tegen Mikhaylo Mudryk en Kylian Mbappé. "Hij moet wel de snelste zijn, er is geen twijfel over mogelijk."

Naast het bewonderen van zijn teamgenoot, is Pickford ook erg tevreden over zijn eigen vorm. "Ik denk dat ik momenteel in de beste vorm van mijn leven verkeer", verklaarde de 29-jarige doelman, die al 55 interlands heeft gespeeld. Met zijn uitstekende prestaties hoopt hij het succes van het Engelse team verder te bevorderen.

Het is duidelijk dat zowel Walker als Pickford van onschatbare waarde zijn voor het Engelse nationale team. Met hun talent en vastberadenheid zullen ze ongetwijfeld blijven schitteren op het internationale podium.