×
Home Livescore

Van der Vaart en Van Hooijdonk kritisch op 'raar' interview Weghorst

Van der Vaart en Van Hooijdonk kritisch op 'raar' interview Weghorst
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 11 september 2023 09:48 uur

Opmerkelijke reacties op interview Wout Weghorst na duel met Ierland

In de nasleep van het duel tussen Nederland en Ierland hebben Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk hun verbazing geuit over het opmerkelijke interview van Wout Weghorst. De spits, die duidelijk gefrustreerd was dat hij niet mocht spelen, liet dit duidelijk merken in zijn antwoorden. Volgens analisten was dit geen verstandige keuze van Weghorst.

"Naar mijn mening was dit een zeer vreemd interview", vertelde Van der Vaart aan de NOS over de woorden van Weghorst. "Hij begon met 'ja' en 'nee' en het was duidelijk dat hij geïrriteerd was dat hij niet mocht spelen." Ook Van Hooijdonk merkte de boosheid op, maar volgens hem was er een andere reden voor. "Ik denk dat ik weet wat er speelt bij hem: de voortdurende twijfel over het type spits dat Oranje nodig heeft, dat hij misschien niet goed genoeg kan voetballen. Maar hij levert altijd."

Weghorst liet zonder twijfel doorschemeren dat hij het niet eens was met zijn plaats op de bank. "Nee, boos is niet het juiste woord. Uiteindelijk doe je het als team en als elftal. Ik hoorde het vanochtend en ik was verrast. Ik vond het vervelend en baalde ervan. Maar het is niet meer dan normaal om de drang om jezelf te bewijzen te voelen."

De reacties op het interview van Weghorst zijn verdeeld. Sommigen begrijpen zijn frustratie, terwijl anderen van mening zijn dat hij beter zijn emoties had kunnen bedwingen. Hoe dan ook, het interview heeft voor de nodige opschudding gezorgd en zal ongetwijfeld nog lang besproken worden.