×
Home Nieuws Livescore

Willy van de Kerkhof steunt snellere bestraffing Eredivisie-trainers kritiek

Willy van de Kerkhof steunt snellere bestraffing Eredivisie-trainers kritiek
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 19 augustus 2024 22:40 uur

Voormalig voetballer Willy van de Kerkhof heeft zijn steun uitgesproken voor de snellere bestraffing van Eredivisie-trainers die kritiek uiten op de arbitrage. Hij is van mening dat het terecht is dat er strenger wordt opgetreden tegen coaches die zich negatief uitlaten over de leiding tijdens wedstrijden. Dit standpunt van Van de Kerkhof komt naar voren nadat Heracles Almelo-trainer Erwin van de Looi afgelopen zondag een gele kaart ontving tijdens het duel met PSV, dat eindigde in een 1-3 overwinning voor de Eindhovenaren.

Van de Kerkhof, die zelf een succesvolle carrière als voetballer heeft gehad en nu als analist actief is, benadrukt het belang van respect richting scheidsrechters en arbitrage. Hij stelt dat trainers een voorbeeldfunctie hebben en zich bewust moeten zijn van hun gedrag langs de zijlijn. Door sneller en duidelijker op te treden tegen coaches die grenzen overschrijden, kan volgens Van de Kerkhof een positieve bijdrage worden geleverd aan het verbeteren van het respect en de sportiviteit binnen het Nederlandse voetbal.

De gele kaart die Van de Looi ontving tijdens de wedstrijd tegen PSV heeft de discussie over de omgang met scheidsrechters in het Nederlandse voetbal opnieuw aangewakkerd. De KNVB heeft de afgelopen jaren stappen gezet om respect en fair play te bevorderen, maar incidenten zoals deze tonen aan dat er nog altijd ruimte is voor verbetering. Van de Kerkhof hoopt dat zijn standpunt bijdraagt aan een constructief debat over de rol van trainers en de manier waarop zij zich dienen te gedragen richting de arbitrage.