×
Home Nieuws Livescore

Kieft en Van der Gijp sceptisch over Weghorst naar Ajax

Kieft en Van der Gijp sceptisch over Weghorst naar Ajax
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 19 augustus 2024 21:08 uur

Voormalig voetballers Wim Kieft en René van der Gijp hebben hun twijfels geuit over de mogelijke transfer van Wout Weghorst naar Ajax. De spits, momenteel actief bij Burnley, wordt al enige tijd gelinkt aan een overstap naar de Amsterdamse club. Kieft en Van der Gijp zijn echter van mening dat het toevoegen van Weghorst aan de selectie niet de juiste zet zou zijn voor Ajax.

Kieft, die zelf jarenlang als spits heeft gespeeld, benadrukt dat Weghorst een andere speelstijl hanteert dan wat Ajax gewend is. Hij twijfelt of de fysieke en directe speelstijl van de Nederlander goed zou passen bij het technische en dynamische spel van de Amsterdammers. Van der Gijp sluit zich hierbij aan en voegt toe dat de huidige aanvallers van Ajax, zoals Dusan Tadic en Sébastien Haller, al goed op elkaar zijn ingespeeld en dat het risico bestaat dat de komst van Weghorst voor onrust zou zorgen binnen het team.

Hoewel Weghorst bekend staat om zijn doelgerichtheid en fysieke kracht, zijn Kieft en Van der Gijp van mening dat Ajax beter kan investeren in een speler die beter aansluit bij de speelstijl en filosofie van de club. De discussie over de mogelijke komst van Weghorst zal ongetwijfeld nog voortduren in de voetbalwereld, maar voorlopig lijken Kieft en Van der Gijp niet overtuigd te zijn van de meerwaarde die de spits zou kunnen bieden aan Ajax.