×
Home Nieuws Livescore

Van Praag: Ajax in tussenjaar, herroept opvallende uitspraak.

Van Praag: Ajax in tussenjaar, herroept opvallende uitspraak.
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 19 augustus 2024 08:48 uur

Voormalig KNVB-voorzitter Michael van Praag heeft zijn opmerkelijke uitspraak van afgelopen zaterdag in het NH Radio Sportcafé herzien. In het radioprogramma verklaarde de voorzitter van de Raad van Commissarissen dat Ajax momenteel in een tussenjaar verkeert. Deze opmerking zorgde voor de nodige opschudding binnen de voetbalwereld, aangezien de verwachtingen rondom de Amsterdamse club altijd hooggespannen zijn.

Na een storm van reacties en kritiek heeft Van Praag nu laten weten dat hij zijn woorden wil nuanceren. De ervaren bestuurder benadrukt dat Ajax weliswaar een overgangsperiode doormaakt, maar dat dit niet betekent dat de club geen ambitie heeft om te presteren. Van Praag erkent dat de selectie van Ajax momenteel wat wisselvallig presteert, maar hij blijft vertrouwen houden in de kwaliteiten van de spelers en de staf.

De uitspraken van Van Praag hebben ook geleid tot speculaties over de toekomst van trainer Erik ten Hag. Sommige fans en analisten suggereren dat de opmerkingen van de Raad van Commissarissen kunnen wijzen op een mogelijke verandering in de technische staf van Ajax. Echter, Van Praag heeft benadrukt dat het bestuur achter Ten Hag staat en dat er geen concrete plannen zijn om de trainer te vervangen.

Al met al lijkt de kwestie rondom de uitspraken van Michael van Praag voorlopig nog niet ten einde. De voetbalwereld kijkt gespannen toe hoe Ajax zich zal herpakken na een aantal teleurstellende resultaten en of de club alsnog kan voldoen aan de hoge verwachtingen die traditioneel bij de Amsterdamse topclub horen.